Ülkemize giderek yaygınlaşan robot süpürgelere yedek parça ihtiyacı olmaktadır.
Piyasada var olan orijinal kalitedeki yedek parçaları kimi müşteri kullanmak istememektedir. Roborock vb. orijinal yedek parça bulabilmekülkemizde neredeyse imkânsızdı.
Fakat artık gırgırLab güvencesi ile
Roborock S5 Max,
Roborock S6/S6 Pure,
Roborock S6 Maxv
Roborock S7,
Roborock S7 Plus,
Roborock S7 Maxv/ Maxv Ultra,
Roborock S8 modelleri ile uyumlu orijinal yedek parça temin edebileceksiniz.
Roborock Orijinal Ana Fırça,
Roborock Orijinal Hepa Filtre,
Roborock Orijinal Beyaz Yan Fırça ve Roborock Orijinal Siyah Yan Fırça için web sitemizdeki ürünler kategori linkinden robotunuza uyumlu orijinal ve orijinal kalitede olan diğer ürünlerimize ulaşabilirsiniz.
Robot süpürgeler, temizliği çok daha etkili ve verimli hale getiren cihazlardır. Çoğu evde yer alan bu elektronik aletler, zamandan ve enerjiden tasarruf sağlamanıza izin verir.
Robot süpürge alacak kişiler birçok konuda bilgi edinmelidir. Robot süpürge kaç metrekare temizler gibi birçok önemli sorunun cevabını sizler için sıraladık.
Robot Süpürge Kaç Metrekare Temizler?
Evin Her Yerini Temizler Mi?Robot süpürgeler tek şarj ile ortalama olarak 150-180 metrekare alanları kolaylıkla temizler. Robot süpürgenin temizleyebileceği alan büyüklüğü ise şarj süresine bağlı olarak değişir. Bu ürünler, sahip oldukları yüksek teknoloji ile uygulama üzerinden yönlendirilerek iç mekânın her köşesini dolaşabilir ve derinlemesine temizlik sunabilirler.
Şimdi de robot süpürge alacakların merak ettiği diğer hususlara değinelim:Robot Süpürge Karanlıkta Çalışır Mı?
Bu ekipmanlar yönünü sensörleri vasıtası ile bulurlar. Dolayısıyla karanlık ortamlarda da iyi bir şekilde çalışırlar.
Robot Süpürge Koltuk Altına Girer Mi?
Genel olarak robot elektrikli süpürgelerin yükseklikleri 9-10 cm arasında değişir. Koltuğunuz 10 cm’den yüksek ise robot elektrikli süpürge de koltukların altına kolaylıkla girip temizlik gerçekleştirebilir.
Robot Süpürge Eşikten Geçer Mi?
Robot süpürgenin eşikten geçme yeteneği ürünün markasına ve modeline göre farklılık gösterir. 2,5 cm yüksekliğe kadar olan eşikleri aşan ürünler bulunmaktadır. Satın almayı planladığınız ürünün teknik özelliklerine göz atabilir ve aşılabilir engel ibaresini arayabilirsiniz. Aşılabilir engel ibaresinin yanında cihazın kaç cm yüksekliği aşabildiği yazmaktadır.
Robot Süpürgeye Deterjan Konulur Mu?
Genellikle üreticiler, robot süpürgelere deterjan eklenmesini önermezler. Sebebi ise su tankının veya suyun temas halinde olduğu parçaların zarar görme ihtimalidir. Aynı zamanda deterjanlar, suyun geçtiği küçük kanalları da tıkayabilmektedir.
Robot Süpürge Sürekli Şarjda Kalmalı Mı?
Robot süpürge kaç metrekare temizler diyenler için bir diğer önemli husus ise süpürgenin ne kadar süre şarjda kalacağı. Pek çok akıllı ürünler gibi bu ekipmanlar da lityum pil ile çalışmaktadır. Şarjı tam anlamıyla dolunca şarj etmeyi kesmektedir. Bu nedenle de robot süpürgenizin devamlı şekilde şarjda kalması herhangi bir sorun teşkil etmez.
Robot Süpürge Arıza ve KodlarıSon yıllarda popüler olan elektronik aletlerden biri de robot süpürgeler. Sürekli olarak temizlik için kullanılan bu ekipmanlar kimi zaman arızalanabiliyor ve hata kodları ortaya çıkıyor. Bu yazımızda robot süpürge arıza ve kodları hakkında bilinmesi gerekenleri paylaştık.
Robot Süpürge Arıza ve Kodları Nelerdir?
Robot süpürge arıza kodları şu şekilde sıralanmaktadır:• LDS sensöründe sıkışma:
Hata 1• Ön tamponda sıkışma:
Hata 2• Tekerleğin engele takılması:
Hata 3• Uçurum sensörü hatası:
Hata 4• Ana fırçanın birbirine dolanması ya da bir engele takılması:
Hata 5• Yan fırça kollarının birbirine dolanması:
Hata 6• Ana tekerleklerin sıkışması:
Hata 7• Cihaz bir engele takıldı:
Hata 8• Toz hanesinin ve filtrenin algılanmaması:
Hata 9• Filtrenin tamamen kuru olmaması:
Hata 10• Yüksek yoğunluklu manyetik alan:
Hata 11• Düşük pil:
Hata 12• Şarj hatası:
Hata 13• Batarya hatası:
Hata 14• Duvar sensörü temizlenmemiş:
Hata 15• Cihaz bir engele asılı kaldı:
Hata 16• Yan fırça hatası:
Hata 17• Fan hatası:
Hata 18• Dikey tampona basıldı:
Hata 21• Şarj sensörü tozdan dolayı engellendi:
Hata 22• Şarj yuvası sıkışmış:
Hata 23• Sanal yasak bölge algılandı:
Hata 24• Duvar sensörü kirli:
Hata 26• VibraRise sistemi sıkıştı:
Hata 27• Cihaz halının üzerinde iç hata:
Hata 28• Robot Süpürge Arıza Kodları: Hata 1 LDS Sensörü Sıkışmış Robot süpürgenin lazer mesafe sensörünün sıkıştığını gösterir.
Günlük yaşamda evde yer alan ve gözle görülmeyen bileşenler lazer sensöründe birikir ve arızaya yol açabilir. Aynı zamanda çocukların yabancı objeleri LDS sensörüne değdirmek istemesi ya da evcil hayvanların patileriyle sensöre dokunmak istemeleri de bu probleme yol açabilir. Cihazın üst gövdesini açın ve lazer ünitesinin olması gerektiği gibi dönüp dönmediğini kontrol edin. Engel olan bir cisim varsa onu çıkarın ve nemli bir bezle sensörü temizleyin.
Robot Süpürge Arıza Kodları: Hata 2 Ön Tampon Sıkışmış Bu hata ise cihazın tamponunun sıkıştığını gösterir. Tamponu iyi bir şekilde temizleyin ve hafifçe vurun. Sıkışan bir nesne var ise onu çıkarmak için tampona yeniden dokunun. Bir şey düşmez ise cihazı yeni bir konuma taşıyıp tekrardan başlatın.
Robot Süpürge Arıza Kodları: Hata 3 Tekerlek Bir Engele Takıldı Robot süpürgenin tekerleklerinden birinin sıkışması ve cihazın çalışmaması durumudur. Tekerlekleri kontrol edin ve yuvaya sıkışabilecek her çeşit nesne olup olmadığına bakın. Robot süpürgeyi başka bir konuma taşıyıp tekrardan başlatın.
Robot Süpürge Arıza Kodları: Hata 4 Uçurum Sensörü HatasıGenelde çoğu robot süpürge çevresini görmek için kamera kullanmaz. Bunun yerine uçurum sensörleri, optik kodlayıcı, duvar sensörü ve çarpma sensörü bulunmaktadır. Cihazın uçurum sensörü hatası ise süpürgenin tabanı ile zemin arasındaki mesafeyi ölçememesi anlamına gelir. Bu durumda yapmanız gereken şey ise sensörü iyi bir şekilde temizlemektir.
Robot Süpürge Arıza Kodları: Hata 5 Ana Fırça Bir Engele Takılmış Bu hata, cihazın temel fırçasının bir şeye dolandığını ya da kullanım süresinin sona erdiğini gösterir. Robot süpürge fırça hatası olarak da bilinir. Bu hatanın çözümü için ana fırçayı kontrol edin ve ona dolaşan bir şey olup olmadığına bakın. Sonrasında cihazı halı modu etkin iken çalıştırın. Sorun çözülmez ise robot süpürge fırçasını yenileyebilirsiniz.
Robot Süpürge Arıza Kodları: Hata 6 Yan Fırça Kolları Birbirine Dolaşmış Robot süpürgeler, kenar ve köşelerden toz ve kiri etkin şekilde toplamak için tasarlanmış özel süpürme fırçalarına sahiptir. Köşe fırçası olarak da isimlendirilen yan fırçalara bir şey dolaştığında hata alırsınız. Yan fırçaları kontrol edin ve temiz olduğundan emin olun. Cihazdaki problem devam ederse yan fırçaları değiştirmeyi düşünebilirsiniz.
Robot Süpürge Arıza Kodları: Hata 7 Ana Tekerlekler Sıkışmış Hata 7 söz konusu olduğunda robot süpürgenin ana tekerlekleri sıkışmış olabilir. Bu ekipmanlar günlük kullanıma bağlı olarak çeşitli engellerden geçerken bazı kalıntıları toplayabilir ve bu kalıntılar tekerleklere dolanarak sıkışma problemine yol açabilir. Cihazın tekerleklerini kontrol edin ve bir şeyler dolaşmış ise onları iyi bir şekilde temizleyin.
Robot Süpürge Arıza Kodları: Hata 8 Cihaz Bir Engele TakıldıRobot süpürgelerin mobilyalar arasında sıkışıp kalmaları mümkün olabilmektedir. İlk kurulum sırasında yanlardan 120 cm önden ise 60 cm bir boşluk olduğundan emin olmalısınız. Cihazın etrafında da herhangi bire engel olmamalıdır.